ŠL TANAPu získali za bezbariérové turistické chodníky ocenenie

23.01.2011 Poprad

Tatranská Lomnica 23. januára (TASR) – V Bratislave dnes vrcholí veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2011, na ktorom okrem iných prezentujú svoju činnosť aj Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAPu).
Práve za vybudovanie a udržiavanie sietí bezbariérových turistických chodníkov na území TANAPu a Pieninského národného parku si zástupcovia ŠL TANAPu odniesli z tohtoročného veľtrhu ocenenie Produkt roka 2010 v domácom slovenskom cestovnom ruchu. Tú každoročne udeľuje vydavateľstvo mesačníka Cestovateľ.
Projekt Tatry bez bariér odštartoval v roku 2007 a ŠL TANAPu na ňom spolupracovali so spoločnosťou Hartmann-Rico. Vďaka nemu sa dnes v TANAPe a PIENAPe nachádza viac ako 30 kilometrov bezbariérových turistických chodníkov.
ŠL TANAPu na tohtoročnom veľtrhu okrem iného prezentujú aj nový náučný chodník Pramenisko, nachádzajúci sa blízko Botanickej záhrady v Tatranskej Lomnici. V expozícii Prešovského samosprávneho kraja ho návštevníkom ponúkli v skrátenej verzii prostredníctvom živej skalky, informačných panelov a fotografií.
\"Súčasťou výstavnej expozície pripomínajúcej tatranskú prírodu sú dva informačné panely z náučného chodníka Pramenisko s popisom, kde sa chodník nachádza, lokalizačnou mapou jednotlivých zastavení, \" priblížil Igor Stavný zo ŠL TANAPu. Okrem toho je súčasťou expozície aj exponát uloveného medveďa, ktorý na jar minulého roku napadol v Tatranskej Javorine lesného robotníka.
 

Vyberte región